Marketing

Hoe Corona de marketing van bedrijven veranderde

Covid-19. Corona crisis. Corona pandemie. We hebben er allemaal last van gehad, privé, zakelijk of misschien wel allebei. Hoe vervelend deze periode ook was voor veel bedrijven, scholen en gezinnen, toch zijn niet alle sectoren hier slechter van geworden. Waar winkels dicht gingen, beurzen gesloten moesten worden, horeca gelegenheden met de handen in het haar zaten kon een internet marketing bureau zoals HV Media doorgaan met de dagelijkse bezigheden. Vele bedrijven zagen van de één op de andere dag hun omzet verdampen als sneeuw voor de zon. In één klap verdwenen er inkomsten, konden producten niet geleverd worden, bleven medewerkers ziek thuis. In een tijd dat alle fysieke winkels dicht moesten en er geen menselijk contact kon zijn was het enorm belangrijk dat bedrijven online goed gevonden konden worden. Internet marketing bureau HV Media kreeg het drukker dan ooit en sloeg de handen ineen om aan alle verzoeken te voldoen.

De basis is belangrijk

Henri van HV Media vertelt. “Uiteraard is het begrijpelijk dat een bedrijf zich vastklampt aan een reddingsboei tijdens zwaar weer, maar het is nóg belangrijker dat er de tijd wordt genomen voor een goede basis van marketing. Online marketing kan echt her verschil maken voor een bedrijf. De vragen die eerst gesteld moeten worden zijn bijvoorbeeld: Want wat maakt een bedrijf uniek? Waarom moeten bezoekers bij dit bedrijf terecht komen? Wat zijn de unique sellings point en wat willen ze bereiken? Meer bezoekers of meer omzet? Door goed na te denken over deze vragen en antwoorden te bespreken met een internet marketing bureau zoals wij konden bedrijven toch nog een heel eind komen in deze Corona crisis en daarvoor hebben wij ons ingezet.”

Bedrijven moesten noodgedwongen naar online tijdens de pandemie

“Bedrijven moesten noodgedwongen naar online. Het enige dat een ondernemer nog wat ruimte kon bieden waren de e-commerce activiteiten. Bedrijven waren in het bezit van een website of een webshop maar hadden geen idee hoe zij dit goed in moesten zetten. Als een website niet goed in elkaar zit, niet de juiste informatie levert of niet naar behoren werkt, haken bezoekers direct af. Doordat de beurzen dicht waren en er geen sales gedraaid kon worden, grepen vele bedrijven naar de online marketing wereld. Online marketing bleek dé uitkomst om de lockdowns te overleven. Toch hebben wij gemerkt dat er veel misvattingen zijn over internet marketing. ‘Even snel hoger komen in Google’ is verleden tijd en daar hadden vele bedrijven niet aan gedacht. Toch hebben wij er met man en macht aan gewerkt om dit toch voor verschillende bedrijven te realiseren. Maar we moeten realistisch zijn, goed gevonden worden in Google is echt een project van een langere termijn”, besluit Henri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *